Ikääntyvien yliopistotoiminta

Ikääntyvien yliopisto on tietoa etsivien, yhteiskunnan ja yhteisön sekä itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden kohtaamispaikka. Ikääntyvien yliopistotoimintaan voi osallistua pohjakoulutuksesta, aiemmasta ammatista tai harrastuksista riippumatta eikä ikärajojakaan tunneta.

Katso oman paikkakuntasi kesäyliopiston koulutustarjonta

Palautteita opiskelijoilta

Itse koen luennoille osallistumisen salissa mukavammaksi, vuorovaikutus on kuitenkin myös tärkeää. Mutta olin tyytyväinen, että oli mahdollista osallistua etäluennoille tässä maailman tilanteessa.

Palaute koronakeväältä 2020

Ikääntyvien yliopistoon meno on ollut eläkeläiselämäni tärkein asia, muiden harrastusten ohella. Sieltä löysin uusia haastavia seminaareja ja luentosarjoja, siellä oli avaramielinen, elämässä tarvittavien uusien ajatusten ja tehtävien kehittävä ilmapiiri.

Palaute keväältä 2017

”Lopultakin edes elämän loppujaksolla pääsee kuulemaan ja oppimaan näitä olennaisen tärkeitä näkökohtia ihmisen kulttuurista. Toiminta tässä muodossa on ehdottoman arvokasta ja kannatettavaa. Toivottavasti voitte jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Omalta kohdaltani olen ajatellut, että kaikki tuo mitä olen tähän mennessä kuullut ja kursseilla oppinut, olisi pitänyt tietää jo vuosikymmeniä sitten ja elämänkulku olisi ollut toisenlainen. Hyvä edes tässä vaiheessa. Odotan kiinnostuneena syksyä. ”

- lainaus nimettömänä annetusta palautteesta keväältä 2019

© 2024 Suomen kesäyliopistot ry